tiče me se
tiče me se 2
tiče me se 3
tiče me se zajednicka

U  sklopu  projekta Pamtiš Pitaš Uznemiravaš, 24. oktobra 2014 članice Anime su održale performans TIČE ME SE !  na Trgu Republike u Podgorici u 12 sati. Na početku su ćutanjem iskalazale  protest protiv arogancije političke elite koja ne poštuje zakone, ni preporuke EU  već uporno isključuje žene sa pozicija odlučivanja.

Nakon toga, pročitan je "Proglas za prava građanki" Olimp de Guž iz 1791.godine, tekst"Ka militarizaciji Evrope" Đurđe Knežević   i dio teksta "Kraj tranzicijske paradigme- rodna perspektiva" Nade Ler Sofrnić. Na taj način su učesnice održale javni čas ukazujujući na to da 223.godine muškarci prružaju  ravnopravnosti, isključuju žene iz javnih politika te da patrijarhat i militarizam još uvijek svakodnevno uzimaju ljudske živote i unesrećuju čovječanstvo. U akciji su učestvovale žene iz Bijelog Polja, Nikšića, Kotora, Herceg Novoga, Podgorice, Cetinja, Bara,  saradnice  ANIME I ŽNVO Crne Gore.

" Ovaj projekat finansira EU posredstvom Centra za građansko obrazovanje (CGO) i Građanskih inicijativa (GI).  Iznijeti stavovi su mišljenja Anime i ne predstavljaju nužno stavove Evropske unije."