zajednicka

Od 17.do 23.avgusta  u Kući slobodne misli  održana je Mirovna kolonija koja je nastala iz Ljetnje akademije koju smo započele 2010 sa prijateeljicama iz  NVO Prostranskultur iz Bremena 2010 g.

Ove godine učesnice su bile  svjedokinje  sa Ženskog suda, koji je održan u maju (7.do 10.maja) ove godine u Sarajevu, iz Srbije i Crne Gore. Žene u crnom iz Beograda su finansijski obezbijedile održavanje.

Tema   je  bila „Stabilizacija i relaksacija“ a u fokusu su bile  teme:rodni identiteti, nacionalni identiteti, feministička etika brige , rješavanje konflikata i solidarnost. U prijatnom ambijntu sa periodima provedenih na moru družile smo se a dio vremena posvetile ozbiljnom radu na oim temama značajnim i "osjetljivim" u našem okruženju. Kompleksnost tema je bila evidentna i u našem radu.Mnogi nesporazumi i konflikti ukazuju na neophodnost upornog rada na ovim temama i na potrebu da se stalno otvaraju ove teme kako bi uzajamno razumijevanju obezbijedilo sigurnost i povjerenje koje nam je svima potrebno.

Na ovaj način Anima daje svoj doprinos ličnom razvoju učesnica i razvoju zajedništva i mira u regionu.