IMG 20120713 192208

Anima – Centar za žensko i mirovno obrazovanje  povodom 13 jula, Dana državnosti Crne Gore, organizuju performans pod nazivom “Zločinačka prošlost, korumpirana sadašnjost, zarobljena budućnost DOSTA JE ! ” koji će se održati 13. jula od 19.00do 20.00 sati na Trgu od oružja u Kotoru.

 

Obilježit ćemo Dan državnosti parolama i tijelima na trgu, i tom prilikom čitaćemo citate iz knjige kolumni »Obale nema« Esada Kočana i knjige » Montenegro regtime« Ervine Dabižinović kako bismo još jedanput ukazale na katastrofalne posljedice nesmjenjive vlasti, na kontinuitet zločina, na obespravljenost, na egzistencijlanu ugroženost, na nasilje nad ženama , na urušavanje ljudskog dostojanstva ali i na kontinuitet glasova otpora i nade.

Suviše smo strahovale i trpjele , suviše povlađivale i ćutale dok je vlast je zoupotrebljavala sve što se moglo zloupotrebiti toliko arogantno i bučno da su ostajali u tišini glasovi koji su analzirali, upozoravali, nudili suočavanje i odgovornost . Vrijeme je da vratimo sjećanje , čujemo neprijatne istine, postavimo temelje drugačijim vrijednostima pobrobudimo entuzijazam i vratimo vjeru u budućnost .

Pozivamo građanke i građane i posjetiteljke i posjetitelje Kotora da nam se pridruže na trgu.

Nakon performansa organizovaćemo druženje i razgovor na temu »Antifašizam žena danas » uz prikazivanje filma »13.jul« u Kući slobodne misli u Kavču

Tim ANIME                                                                                                       Kotor, 11.07.2012